sondre.tannhelse@gmail.com 47340451

Laserbehandling

Hjem /  News /  Laserbehandling / 
2015-06-11Hva er laser?

Laser er et kraftig forsterket lys som vi bruker innen mange forskjellige tannbehandlinger. Som alternativ til å bore i tannen kan tannlegen i stedet skånsomt og uten vibrasjoner fjerne det uønskete vev i tannen, for eksempel karies.  Laseren bruker vi også til forskjellige korreksjoner i bløtvev, hvis operasjon er nødvendig så kan du som regel gå direkte tilbake til jobben etter at vi har brukt laser.


Hvordan fungerer laser?

Laserlyset skapes gjennom at vi kraftig forsterker et spesifikt lys i lysspektra.  Dette lyset har noen helt spesielle egenskaper ved bruk i tannbehandling.  Et av lysene som vi sender ut gjennom instrumentet reagerer kun med vann og vi kan selektivt fjerne vannrik karies uten å fjerne frisk tannsubstans.  Vi kan også tilføre ekstra vann gjennom instrumentet og da fjerne emalje som ikke skal være igjen. Et ytterligere lys som vi sender ut gjennom instrumentet fanges opp i pigmenterte celler. Dette lyset bruker vi for å drepe uønskete bakterier som ellers kan skape problemer i munnen. Laseren gir oss helt enkelt nye muligheter til å hjelpe våre pasienter med å opprettholde en frisk og sunn munnhelse.

 

De største fordelene ved å bruke laser?

Behandlingen blir komfortabel da laseren ikke vibrerer eller gir målbare temperaturforhøyninger i tannen.  Laseren har hjulpet mange pasienter som føler angst for sitt tannlegebesøk.  Fyllinger sitter som regel bedre etter laserbehandling, fordi tannoverflaten er bedre tilpasset fyllingsmaterialet.  Bakteriekontrollen er meget god når tannlegen bruker laseren på tenner, tannkjøtt eller kjeveben og de gjenværende friske cellene i kroppen reagerer ikke negativt på det laserlys vi bruker. 

 

Din tannlege vet når laser er best for deg!

 

Behandling med laser kan være aktuell hvis du har:

  • Hull i tenner som må repareres

  • Fyllinger som må fjernes

  • Betennelser i rotkanalen

  • Følsomme tannhalser

  • Tannkjøttsykdommer

  • Tungebånd eller leppebånd som må korrigeres kirurgisk

  • Hvis du har herpes eller forkjølelse blemmer (afte)

  • Angst ved tanken på bor eller sprøyte

  • Og mye mer...

 

Er laserbehandling en ny måte å behandle tenner på?

I Norge er denne behandlingsmåten relativt ny og vi er først i Trøndelag med å tilby laserbehandling.  Laser har vært brukt innen odontologien siden 60-tallet men det er først de senere årene teknikken har blitt så rask og effektiv at vi har valgt å ta i bruk denne behandlingsform. I øvrige Europa er laserbehandling mer vanlig og i USA regner man med at en av tre tannklinikker bruker laser. 

 

Er laser en sikker behandlingsmåte?

Ja, all behandling med laser innen tannhelse kan utføres helt sikkert.  Samtlige tannleger som bruker instrumentet har fått spesiell utdannelse for sikker laserbruk og vi oppdaterer oss kontinuerlig i laserstøttet tannbehandling.  Både pasienter og behandlende personell skal bruke vernebriller i løpet av behandlingen. Laserlyset som brukes består av bølgelengder som vi daglig omgir oss med, det vil si vi finner lyset i vanlig dagslys. Laserlyset er kraftig forsterket og brukes med stor presisjon, slik kan vi være sikre på at vi får et forutsigbart resultat.

Hvis vi foreslår laserbehandling neste gang du er hos oss så kan du koble av og lene deg tilbake:          

Du befinner deg i det som er fremtiden...

 

Hvilken laser bruker vi hos Søndre Tannhelse?

Vi bruker LightWalker dentallaser fra Fotona som er et av verdens største laserselskap. Fotona har produsert lasere siden 1964 og er internasjonalt anerkjent for innovasjon og utvikling. Den nyeste lasermodellen har fått flere internasjonale utmerkelser og teknikken i Fotonas systemer forsikrer at vi kan behandle både raskt, effektivt og helt sikkert.   For mer informasjon: www.lightwalkerlaser.com .

 

 

« Tilbake